dinsdag 29 juli 2008

China


De hele karavaan vertrekt natuurlijk rond deze tijd, pr mensen(Hi Peet), biermerk promotors(Marc je gaat toch zeker wel), entertainers(Silvan jij ook zeker),zangeressen(Patty maar je gaat toch niet zingen hoop ik) en kroket en bitterbal fabrikanten(I love van Dobben) en natuurlijk topsporters. Nou kun je veel van China zeggen, bijvoorbeeld dat 1 kind beleid mag wat mij betreft wereldwijd worden gekopieerd maar in ieder geval in mijn straat dan, maar in de Intermediair van 24 juli staan de highlights. Jawel, dit puntje moet even worden belicht. De WC's aldaar hebben een twijfelachtige reputatie. Als je googled krijg je de meest erge tafreeltjes te zien en bij deze een voorbeeld.
Citaat uit het Intermediair stukje:
Beijing heeft duizend nieuwe openbare toiletten laten plaatsen in verband met de Olympische Spelen.De autoriteiten beschouwen veel bestaande toiletten als te smerig voor buitenlanders. Ze zijn meestal van het 'hurk' type. Zelfs als er moderne wc's zijn geplaatst, stappen veel Chinezen op de bril om alsnog te hurken. Het gevolg is dat deze toiletten bijzonder smerig worden, en besmeurd zijn met uitwerpselen. Wc papier wordt op maar heel weinig plaatsen verstrekt en het advies is zelf altijd een pak bij je te hebben. In sommige openbare gebouwen, zoals op de universiteit van Beijing, zijn de toiletten geheel of half open. Studenten zitten er met vijf tot zes naast elkaar hun behoefte te doen. Ook meldt een Chinaganger het bestaan van goot-toiletten waar vele gebruikers tegelijk achter elkaar boven hurken. Op bathroomdiaries staan recente recencies van vele openbare toiletten in Beijing en andere steden. Tot zover de Intermediair.
Ik blijf bij m'n standpunt, China is een land dat je zeker moet gaan verkennen, cultuur opsnuiven, je moet de muur op, Tibet zien en jakboter eten, Yangtze rivier cruizen, Panda knuffelen, tempelvloeren kussen maar vooral van Hilton naar Hilton......

2 opmerkingen:

medium4you zei

Beste Jos,

De redactie van Medium4You heeft uw weblog bezocht en van zijn
kwaliteit en originaliteit genoten.

Wij vragen u daarom toestemming om eventueel een paar artikelen op Medium4You te kunnen publiceren, met name het stuk “China” dat wij heel interessant vinden.

Medium4You is een actualiteiten site waar ook sport, kunst en humor
aan bod komen, en die de bijzonderheid heeft om tweetalig nederlands-frans te zijn.

Medium4You is een gratis website bedoeld voor meningsuiting en debatten, toegankelijk voor iedereen. Deze website wordt ter beschikking gesteld van alle
inwoners van Nederland, België en Frankrijk, in de hoop dat zij zich dit medium van meningsoverdracht, experimenten en avonturen zullen toeëigenen.

Elk artikel wordt gepubliceerd onder de naam die door de auteur wordt gekozen, en ook met verwijzing naar de website in kwestie.

Wij zouden het eveneens appreciëren om met u te corresponderen en op eventuele
vragen die u zou hebben te antwoorden.

Medium4You is volledig gratis en zeer toegankelijk. U kunt de site op elk moment bezoeken, en u zelfs als redacteur laten inschrijven: http://www.medium4you.be

Met vriendelijke groet,

Het redactieteam van Medium4You

medium4you zei

E-mail:

redacteurs@medium4you.be