vrijdag 8 juli 2011

Adele - Someone Like You live @ iTunes festival

Spetterende show gisteravond live op laptop, iPad of iPhone. In mijn geval op de iPhone want m'n laptop bleek niet geschikt voor de live stream. Jammet dat het op moment supreme pas duidelijk werd, die melding had ik wel eerder willen hebben. Gelukkig was dat het voorprogramma nog van Michael Kiwanuka wat overigens om 20:15 begon, niet dat het slecht was maar ik had nog ruim de gelegenheid om m'n app op te starten om te kijken of het daar wel werkte. En dat deed het. Haarscherp beeld en super geluid. Miss Adele Laurie Blue Adkins (te makkelijk die grap met haar achternaam) begon om 21:30 om vervolgens gewoon anderhalf uur een super concert neer te zetten, het begin aarzelend en stemtechnisch onzeker, ze zei dat ze bloednerveus was, later overtuigend en vol passie en soul. Begeleidende teksten waren grappig, lief en ze stak zelfs haar middelvinger op voor haar ex boyfriend, onder luid gejuig. De sing along versie van 'Rolling In The Deep' en het slotstuk 'Someone Like You', haar eerste nr 1 hit in de UK. Het gerucht gaat dat ze coach wordt in 'The Voice Of England/Britain', de humor heeft ze in ieder geval om er iets van te maken. En, heel belangrijk, recht van spreken.
Bijgaand een slechte opname van gisteravond, je kunt beter via iTunes of de app op je telefoon het concert terug kijken maar ik kan nog niets op YouTube vinden wat kwalitatief goed is, vandaar dit wazige filmpje.
AdiJos
Ps. M'n verwachte crash van internet of systemen is uit gebleven, alleen tijdens het laatste nummer waren er twee hick ups.

Geen opmerkingen: