woensdag 15 december 2010

Duran Duran – All You Need Is Now (2010)

Hoe letterlijk kun je een titel nemen, bij het horen van de titeltrack denk je dat ze in een slechte trip achter een pc zijn beland en alle geluiden aan het uitproberen zijn, in het refrein wordt het gelukkig stukken beter. Als je de begintijd van Duran Duran bewust hebt beleefd, begin jaren 80 zoals ik, luister je waarschijnlijk ook anders naar hun muziek. Toen was het trouwens niet stoer (nu wel eigenlijk?) om ervoor uit te komen dat je ze goed vond maar bij klassiekers als ‘Girls On Film’ en ‘The Reflex’ knalden toch regelmatig de pannen van het dak thuis;o)
Laatste hit is wel heel lang geleden, ‘Come Undone' stamt uit ’93. Ze zijn wel altijd muziek blijven maken en nu dus dit album. Goed gelukt zou ik zeggen, stemvervormer en elektronica doen hun ‘van deze tijd’ werk en in ballads zijn ze nooit sterk geweest, nu ook niet. Up tempo is lekker. Ana Matronic (Scissor Sisters) en Kelis bieden vocale hulp.
AdiJos

Ps. Het is voor nu een EP met 9 tracks

Beste Tracks:‘Being Followed, ‘Safe’ en ‘The Man Who Stole A Leopard’
Iets Mindere Track:'Leave A Light On’

4 sterren

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hadden die mannen ook niet een (zomer-) hitje met Reach up for the Sunrise niet zo lang geleden? Kom ik nog regelmatig tegen op de radio.

Jos Bisschop zei

klopt, ook lekker, was in 2004