dinsdag 7 juni 2011

Andrea Corr - Lifelines (2011)


Waar zijn ze toch gebleven, The Corrs? Eind jaren negentig scoorde dit Ierse familiebedrijf menig popfolk hit met bijvoorbeeld 'Radio' en 'Breathless'. Nou, Caroline, Sharon en Jim hebben de muziekinstrumenten ingeruild voor luiers en rompertjes, maar gelukkig is er nog Andrea. Zij bracht in 2007 al een soloalbum ter wereld en nu ziet nummer 2 het levenslicht 'Lifelines'.
En het is goed nieuws dat ze haar kristalheldere stem weer eens laat horen, want wat een mooi geluid heeft deze dame! Of er een engeltje met plezier in je oor staat te wateren. Wel jammer dat het een heel album is met covers. Andrea koos tracks die belangrijk zijn geweest in haar leven en daar komt ook de titel 'Lifelines' vandaan. Maar stiekem riekt het ook naar artistieke armoede en een wat makkelijke poging om het tweede album wél in de hitparades te krijgen.
Eerlijk is eerlijk: de nummers van bekende namen als Harry Nilson, The Carpenters, John Lennon en Lou Reed worden met liefde ingezongen en -gespeeld. In een aantal gevallen levert de versie van Corr heel aangename verrassingen op. De single 'Tinseltown in the Rain', oorspronkelijk van The Blue Nile is daar een voorbeeld van en zelfs 'The State of Independance' kan ze aan. Jammer dat niet het hele album zo sterk is. 'I'll Be Seeing You' kan zo op het repertoire van Norah Jones en dat is geen compliment. Maar misschien kan Andrea het een keer zingen bij het ledikantje van het kroost van broer of zussen.

Beste Tracks: 'Tinseltown in the Rain', 'They Don't Know' en 'State of Independance'
Slechtste Track: 'I'll Be Seeing You'
3 Sterren

Geen opmerkingen: