zaterdag 25 juni 2011

The Feeling - Together We Were Made (2011)


Voor een portie ongecompliceerde popmuziek kun je altijd aankloppen bij The Feeling. De Britse band brak in 2006 door met de singles 'Fill My Little World' en 'Sewn'. Vooral die laatste was ook in ons land veel op de radio te horen. Het debuutalbum 'Twelve Stops And Home' leverde meer aangename deunen op met absurde teksten als "I love it when you call, but you never call at all."
Album nummer twee 'Join With Us' is totaal aan me voorbijgegaan, maar gelukkig is er nieuw werk: 'Together We Were Made'. Het is een aangename hernieuwde kennismaking met het vijftal. Het herkenbare geluid is gebleven, evenals de humor en de onmiskenbare lol in het maken van popmuziek.
Maar The Feeling probeert ook wat nieuws uit zo hier en daar. Geholpen door producers The Freemasons wordt een aantal nummers voorzien van een snufje dance. De teksten worden er niet serieuzer op. Wat dacht je van: "Dance like you dance, when you love someone" in het prima nummer 'Dance For The Lights'. 'Searched Every Corner' is een nog beter gelukt voorbeeld. Die kan zo op single!
Als eerste single is gekozen voor de catchy openingstrack 'Set My World On Fire'. Je zingt hem zo mee, maar ik twijfel aan de hitpotentie. Op 'Leave Me Out Of It' is Sophie Ellis-Bextor te horen. Niet zo gek, want dat is de echtgenote van bassist Richard Jones. Lekker nummer.
Het is misschien niet wereldschokkend, maar wel dik in orde allemaal. Het luistert heerlijk weg. Vreemde eend in de bijt is de depri track 'Undeniable', maar die is de heren vergeven. En zeker als ze afsluiten met een fijne versie van 'The Safety Dance' van Men Without Hats en het op de hoes: 'Title Not Found!' heet. Overigens is een flard van dat nummer momenteel te horen in een reclame van Lipton ice tea. Wil je het nog Britser hebben? Ik kan er geen genoeg van krijgen. Gewoon scoren deze.

Beste Tracks: 'A Hundred Sinners (Come And Get It)', 'Searched Every Corner', 'Another Life'
Slechtste Track: 'Undeniable'
5 sterren

1 opmerking:

Anoniem zei

Eens! Top album! :)