zaterdag 19 februari 2011

Het Goede Doel - Liefdewerk (2011)

Henk Temming en Henk Westbroek hebben sinds de start van Het Goede Doel in
1979 evenveel hits gemaakt als ruzie. Drie jaar geleden werd de vrede getekend en verscheen het comeback-album 'Gekkenwerk', dat gratis legaal te downloaden was. Het vervolg heet 'Liefdewerk' en anders dan de titel doet vermoeden moet hier wel voor betaald worden. Maar daar krijg je wel wat voor terug.
De titel verwijst naar Kunstwerk, een samenwerkingsverband van kunstenaars. Zij hebben bij elk nummer een kunstwerk gemaakt dat op de inlay van de cd te zien is. De aloude uitdrukking 'liefdewerk oud papier' krijgt zo een nieuwe dimensie.
Het goede nieuws is: de heren kunnen het nog steeds. De nummers op het album dragen het herkenbare Goede Doel-stempeltje: puntige teksten, muzikaal dik in orde. Daarmee is het misschien niet heel vernieuwend, maar wat goed is hoeft niet altijd vernieuwd te worden. Waar voorheen Henk Westbroek het meest verantwoordelijk was voor de vocalen, is dat nu eerlijk verdeeld. Uitschieters in positieve zin zijn de openingstrack 'Lief liever liefst' dat meteen de sfeer van het album weergeeft en 'Hoofd omlaag' met een hilarische tekst. Verder maakten de Utrechters het mooie 'Weg van Utrecht' waaraan ook Herman van Veen en Erik de Jong (Spinvis) meewerken.
Naar verluidt zijn Temming en Westbroek alweer met hun volgende 'werk' bezig. Ik kijk ernaar uit.


Beste Tracks: 'Lief liever liefst', 'Hoofd Omlaag', 'Weg van Utrecht'
Slechtste Track: 'Verraders'
4 sterren

Geen opmerkingen: