dinsdag 22 februari 2011

Jennifer Lopez - Love? (2011)


Het zevende studioalbum van wereldster Jennifer Lopez was een zware bevalling. (Ik zou willen zeggen: vergelijkbaar met die van haar eigen tweeling Emme en Max, maar daar was ik niet bij gelukkig, dus daar kan ik weinig over zeggen.) Er staat wat op het spel voor Jenny from the Block. Haar laatste bescheiden hit dateert alweer uit 2007 en het vorige album 'Brave' sloeg geen deuk in een pakje hitparadeboter. Eigenlijk zou 'Love?' al in januari vorig jaar uitkomen, tegelijk met haar film 'The Back-up Plan'. Maar toen de eerste single 'Louboutins' flopte, was platenmaatschappij Sony Music er klaar mee en kletterde J Lo op de kasseien. Gelukkig vond de dakloze diva onderdak bij platenmaatschappij Island Def Jam, want anders hadden we nog langer moeten wachten.
Anders dan bijvoorbeeld Madonna is Jennifer Lopez minder geneigd om zichzelf opnieuw uit te vinden. Dat is misschien ook de reden dat het wereldsucces van 10-12 jaar geleden flink getemperd is. Toch betekent het niet dat ze stilstaat. 'Love?' is niet wereldschokkend, maar zit wel gedegen in elkaar. Desondanks is wat mij betreft de vocoder bij een paar tracks overbodig. Dat truukje kennen we wel.
Maar de nummers zijn catchy en Lopez weet zich omringd door gevierde schrijvers en producers. Wat te denken van The-Dream en Tricky Stewart die eerder verantwoordelijk waren voor Rihanna's 'Umbrella' en 'Single Ladies (put a ring on it)' van Beyoncé. Het duo produceert een aantal van de sterkste tracks op het album. Erg fijn is ook 'What Is Love'. geschreven door Wynter Gordon. Zij viel recentelijk op in de credits van de jammerlijk geflopte single 'Believer' van de Freemasons.
De (eigenlijk) tweede single van het album is nu uit en heet 'On the Floor (the Lambada Song)'. Daarop is rapper Pitbull te horen en leent Lopez met succes van de aloude Kaoma-klassieker. Prima nummer, dikke hitpotentie, maar misschien wat te vroeg uitgebracht. Dit is een volbloed zomerhit.
Al met al genoeg redenen om de kersverse mama van harte te feliciteren. Nu maar hopen dat ze snel in shape is na zo'n bevalling.

Beste Tracks: 'What Is Love'. 'Villain', 'One Love'.
Slechtste Tracks: 'Starting Over', 'Story of My Life'
4 sterren

Geen opmerkingen: