zondag 15 mei 2011

Ell & Niki - Running Scared (CDS 2011)


De kenners en de polls zaten er weer allemaal naast dit jaar. Het Eurovisie Songfestival blijft een onvoorspelbaar circus. Het strak gestylde duo Ell & Nikki hengelde de meeste punten binnen op deze 56ste editie en sleepte voor het eerst in de geschiedenis de overwinning mee naar Azerbeidzjan.
Eldar Gasimov en Nigar Jamal waren aanvankelijk in de race om hun land solo te vertegenwoordigen, maar de jury kon niet kiezen en besloot om ze voor de gelegenheid aan elkaar te koppelen. Dat verklaart ook de stroeve chemie tussen het tweetal, maar het resulteerde wel in een toegankelijke ballade van Zweedse makelij. 'Running Scared' is een soepel niemendalletje. Het duo heeft na het succes in Duitsland overigens besloten om samen een album vol te zingen, dus misschien bloeit er toch nog ware liefde op.
Onze eigen Volendamse 3J's eindigden in de tweede halve finale helemaal onderaan. Nederland kreeg alleen punten van de zuiderburen en van Bulgarije. Laten we hopen dat de TROS zich flink achter de oren krabt en niet van plan in volgend jaar Dries Roelvink te sturen in gele zwembroek. Hoewel... als ie een puntmuts op zet, maken we kans misschien!

Geen opmerkingen: