zaterdag 14 mei 2011

Sophie Ellis-Bextor - Make a Scene (2011)


De heerlijke Engelse tongval van Sophie Ellis-Bextor herken je onmiddellijk, als ze op de radio is. En er is nu alle reden om haar te draaien, want het nieuwe album 'Make a Scene' heeft het levenslicht gezien. En daarop staan tracks die het stuk voor stuk prima zouden doen op de radio, danwel op de dansvloer.
Ze brak door dankzij haar samenwerking met Spiller op de hit 'Groovejet' in 2000. Sindsdien maakt ze goed in het gehoor liggende dansdeunen. Hoogtepunt was de hit 'Murder on the dancefloor' in 2002. Daarna kwam er nog wel materiaal uit, maar scoren lukte niet zo goed.
Met het album 'Make a scene' zet Sophie zich weer op de kaart. Niet in de laatste plaats omdat ze zelf de meeste nummers (mede) schreef. Daarnaast kreeg ze hulp van veteranen als Cathy Dennis, Calvin Harris (die beiden hits maakten voor Kylie Minogue) en de Freemasons. De eerste single was ook een samenwerking met de Freemasons. Helaas verdween 'Heartbreak (make me a dancer)' geruisloos in de vergetelheid en dreigt hetzelfde voor single nummer 3 'Starlight'. Daartussendoor wist ze gelukkig wel te scoren met Armin van Buuren in het heerlijke 'Not giving up on love'.
Deze mevrouw verdient echt meer aandacht. Het album swingt als een discotrein, de nummers zijn catchy en haar Britse accent is om van te smullen. Momenteel is ze in haar eigen land het voorprogramma van Erasure, maar Sophie Ellis-Bextor hoort zelf hoofdact te zijn.

Beste Tracks: 'Heartbreak (make me a dancer)', 'Off & on', 'Starlight', 'Dial my number'
Slechtste Track: 'Cut straight to the heart'
5 sterren



Geen opmerkingen: