zaterdag 5 maart 2011

Cut Copy - Zonoscope (2011)



De jaren tachtig zijn springlevend. In ieder geval als inspiratiebron voor hedendaagse muziek. Zo snuffelen The Handsome Poets met succes aan dat decennium en is de invloed onmiskenbaar in de muziek van Cut Copy. Anders dan de naam doet vermoeden springt de Australische band creatief om met die invloed. Onder leiding van oprichter Dan Whitford produceert het viertal typische electropop. De synthesisers maken overuren.
Het derde album 'Zonoscope' luistert lekker weg. Af en toe heeft het iets van newwave, dan weer dance, maar synthy pop is het zeker. In sommige nummers hoor je Depeche Mode doorklinken, bijvoorbeeld in 'Pharaohs & Pyramids'. In andere nummers dringt de vergelijking met Daft Punk zich op. Misschien niet toevallig, want in 2007 verzorgde Cut Copy het voorprogramma van datzelfde Daft Punk in Australië.
Cut Copy begint met dit album voet aan de grond te krijgen in Canada, Ierland, Groot-Britannië en de Verenigde Staten en dat wordt tijd. De single 'Take Me Over' is in Nederland nog veel te weinig op de radio. Het nummer heeft het juiste jaren tachtig-sfeertje en is catchy genoeg om een hit te worden. En ook de rest van het album heeft genoeg te bieden, zelfs als je geen heimwee koestert naar de eighties.

Beste Tracks: 'Take Me Over', 'Where I'm Going', 'Hanging Onto Every Heartbeat'
Slechtste Track: 'Alisa'
5 sterren

Geen opmerkingen: