zondag 13 maart 2011

Hind - Crosspop (2010)



Het lijkt zo kort geleden dat ze meedeed aan Idols. Toch was dat alweer in 2003. Hind Laroussi uit Gouda bracht sindsdien 2 albums uit, 8 singles en stond in 2008 voor ons land op het Eurovisie Songfestival.
De inmiddels 26-jarige zangeres ging voor haar derde album inventief te werk. Via de website Sellaband wist ze in recordtijd internetters zo enthousiast te krijgen over haar nieuwe muzikale project dat het investeerders werden. Ze strikte producer Steve Power die eerder werkte met bijvoorbeeld Robbie Williams. 'Crosspop' is het etiket dat Hind plakt op de muziek die ze maakt, dus dat werd de logische titel van het album dat eind vorig jaar uitkwam.
De titel dekt de lading. Zoals ze zelf een mix is tussen een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder, belichaamt haar muziek het beste van meerdere werelden. Het is zeker popmuziek, maar ook soul, soms jazzy en af en toe een tikje Arabisch.
De nummers op Crosspop zijn in veel gevallen geschreven door Hind zelf, Steve Power en haar vriend en manager Eddie Tjon Fo. Dat levert een paar prachtige hoogtepunten op, waaronder het titelnummer en de mooie ballad 'I've Got My Reasons'. Soms zijn de nummers wat te lang, waardoor het gevaar dreigt dat ze gaan kabbelen. Tot nu toe zijn 'Don't Leave Me Behind' en 'I Want It' op single uitgebracht zonder al te veel succes en dat is onterecht. Al met al is het een volwassen album geworden, dat meer aandacht verdient.
Volgend jaar gaat Hind samen met collega-zangers en zangeressen de theaters in. Ze wil bekende namen uitdagen om hun eigen repertoire te voorzien van een Crosspop-sausje. Dat zou mooie dingen op kunnen leveren. Ik hoop alleen niet dat Jim Bakkum uitgenodigd wordt om 'Doe Dit, Doe Dat' te verCrosspoppen.

Beste Tracks: 'I've Got My Reasons', 'Stay', 'I Want It'. 'Crosspop'
Slechtste Track: 'Some Nights'
4 sterren

Geen opmerkingen: