maandag 21 maart 2011

Nicole Scherzinger - Killer Love (2011)



Nicole Scherzinger heeft er nooit een geheim van gemaakt: al in haar tijd bij de Pussycat Dolls was een eigen carrière het hogere doel. Ze heeft hem te pakken, maar kreeg hem niet kado. Al sinds 2006 is er gewerkt aan het debuutalbum van deze Amerikaanse. Er was ook al een titel: 'Her Name is Nicole'. Toch zul je er tevergeefs naar zoeken in de uitverkoopbakken van ITunes, want na twee geflopte singles trok de platenmaatschappij de stekker uit het project. Met de spreekwoordelijke staart tussen de benen sloot Nicole zich weer aan bij de Pussycat Dolls en schreef mee aan het album 'Doll Domination'.
Daarna was het echt afgelopen met de poezelige popjes en kon Scherzinger haar soloalbum afstoffen. Daarbij kreeg ze hulp van producers als RedOne (Lady Gaga), The-Dream (Rihanna) en StarGate (Ne-Yo). Zanger/rapper Ne-Yo zelf deed ook een duit in het zakje en schreef een aantal nummers. De productie van 'Killer Love' is dan ook moddervet te noemen. Maar dat kan niet verhullen dat er een paar mindere nummers op terecht zijn gekomen. Zoals ik vorige week iemand hoorde zeggen: "Je kunt een drol door de paneermeel rollen, het wordt nooit een kroketje."
Toch staat er genoeg op om enthousiast van te worden. Het is sowieso een opluchting dat het wat geforceerde hijgerige gedoe van de Pussycat Dolls achterwege is gebleven. Daarnaast verkent Scherzinger dapper het muzikale spectrum. Soms is het dance, dan meer pop. Een enkele track zou zo op een album van Kelly Clarkson kunnen staan. De eerste single 'Poison' flopte in Nederland, maar dat was niet terecht. De tweede 'Don't Hold Your Breath' staat momenteel 1 in de UK Top 40 en is zeker één van de beste tracks. Ander hoogtepunt is een verrassende samenwerking met good-old Sting op 'Power's Out'.
'Killer Love' is vandaag uitgekomen. 21 Maart is de dag dat de lente begint én de solocarrière van Nicole Scherzinger.

Beste Tracks: 'Don't Hold Your Breath', 'You Will Be Loved', 'Power's Out'
Slechtste Tracks: 'Everybody', 'Desperate'
4 sterren

Geen opmerkingen: