maandag 31 januari 2011

3JS - Je Vecht Nooit Alleen (CDS 2011)


Ik kan er niets aan doen, elke keer na een fiasco, debacle, sof, afgang, mislukking, deconfiture zweer ik er nooit meer naar te kijken maar een echte muziekfreak kan het niet laten. Zeker als we een goeie band inzenden als de 3JS, het beste dat er ooit uit het palingdorp is gekomen wat mij betreft. Zo unaniem als gisteren is weinig voorgekomen, alle 5 de liedjes erg goed, goeie teksten ook, jammer dat niemand die begrijpt straks, dingdingedong en sjangrila bekt en klinkt toch beter op de Balkan. Mooie muzikale arrangementen, goeie combi met een akoestische en elektrische gitaar. Pakkende vocalen, wat een zanger die Jan Dulles. Technisch gezien was het geluid slecht te noemen maar de live overgangen van oude filmpjes naar oude deelnemers in de studio was dan wel weer heel leuk. Moeten we het nog over Yo hebben? Totaal geen gevoel voor presentatie, bruggetjes slaan of humor, Chantal Jansen had het filmpje met de boobsdame NOOIT onopgemerkt gelaten. Nee maar dan Yo, die ratelt rustig door met haar indrukwekkende rij gebleekte ivoor en te korte ordinaire jurkje, wat ze heeft voorbereid en op haar kaartjes heeft staan, verstaanbaar door applaus of niet. Als klap op de vuurpijl gaat ze dwars door het winnende liedje heen en de TROS maakt het af door het geheel na 1 minuut af te knijpen en een aantal promo's erin te gooien. Ja, noem het azijnpisserij, maar het kan toch echt niet.
AdiJos
Ps1. Tip voor Sieneke, je hebt al alles tegen maar witte schoenen.... nooit meer doen, leuk voor op de camping misschien maar niet als je sjiek wil doen.
Ps2. Wat krijgen al die ex deelnemers voor die ene zin die ze live mochten zingen van hun nummer? Consumptiebon en reiskosten? Zonde toch? Ze hadden wat mij betreft het programma tot diep in de nacht mogen laten doorgaan.
Ps3. Hulde voor de 3JS, voor het schrijven en vertolken van een super songfestival lied en voor het feit dat ze uberhaubt hun nek willen uitsteken. Ik voel het aloude nationalistische, communistische bakermatgevoel al opkomen, 1 volk achter ons NL lied. Ik hou d'rvan. Nog ff geduld, 12 mei mogen ze pas.

Geen opmerkingen: