donderdag 7 april 2011

Various Artists - Songs For Japan (2011)

Eerder leek het erop dat of Japan geen hulp nodig had of geen hulp wilde.
Gevraagd of ongevraagd, deze artiesten geven in ieder geval hun royalties af aan de in nood zijnde natie met zijn ijzersterke economische en financiële positie maar die nu aan de vooravond staan van de geldverslindende wederopbouw van hun land. Over de arme mensen die hun hebben en houden kwijt zijn maar niet te spreken.
Grote namen als Madonna, Bruno Mars, Lady GaGa, Bruce Springsteen en Katy Perry hebben hun lievelingsnummers eenmalig uitgeleend aan dit compilatiealbum alleen jammer dat ze niets origineels ter beschikking hebben gesteld dan louter en alleen eerder verschenen materiaal of ik moet het mis hebben. Lady GaGa is de uitzondering volgens mij met een remix (6min45 had echt niet gehoeven) van 'Born This Way'. Verder blijft het echt wel een goeie verzameling voor in je iTunes en kopen moet je hem zeker, exclusief in de iTunes store voor maar een tientje.
Leuk trouwens om Queen met 'Teo Torriatte (Let Us Cling Together)' weer eens te horen, van het album 'A Day at the Races' want die had ik al tijden niet meer gehoord, ongeëvenaard dit soort nummers in dit geval door Brian May geschreven.
AdiJos

Beste Tracks: Bruno Mars - Talking To The Moon (Acoustic piano version), John Lennon - Imagine, R.E.M. - Man On The Moon (live), John Mayer - Waiting On The World To Change, Queen - Teo Torriatte en Kings Of Leon - Sex On Fire.

Slechtste Track: Norah Jones - Sunrise (leuk bedacht voor dit album maar zeer slaapverwekkend)
5 sterren

Geen opmerkingen: